Mandelboller

Antall:15
Vekt:188 g / 2820 g
Aktiv tid:30 minutter - En time
Total tid:3-5 timer

Ingredienser

IngrediensMengde
500 g

Bollehev

IngrediensMengde
20 g
1 dl

Bolledeig

IngrediensMengde
4.5 dl
1000 g
200 g
50 g
1 dl
5 g
20 g

Mandelfyll

IngrediensMengde
190 g
115 g
80 g

Fremgangsmåte

Denne oppskriften er hentet fra Food by Victoria. Dette er oppskriften Godt Brød bruker på sine mandelboller. Original oppskrift finner du her.

Vaniljekrem, bollehev og bolledeig

Start med å lage vaniljekrem. Det er best å begynne med denne dagen før, da det tar litt tid før den setter seg.

Vaniljekrem

Vaniljekrem

6-12 timer

Begynn med å lage bollehev, kok opp og hell over . La det kjøle seg ned. Hell bolleheven over i en bakebolle og tilsett og . Elt deigen i maskin i 15 minutter, eller 20-25 minutter for hånd. Etter elting, la deigen heve i 1 time.

Forming og mandelfyll

Ha deigen på en benk og del i 15 emner som du triller til boller. La bollene heve til dobbel størrelse. I romtemperatur bør det ta 1-2 timer.

I mellomtiden kan du lage mandelfyllet. Finhakk for hånd eller i en kjøkkenmaskin. Bland mandlene sammen med og og miks det sammen til en tykk masse.

Etter at bollene har hevet til dobbel størrelse. Trykk de flate og legg mandelmasse i midten. Ca. 1 spiseskje mandelmasse per bolle. Brett deigen over mandelmassen fra alle fire kanter som en konvolutt. Press godt ned på bretten slik at mandelmassen kommer ut i kantene, og lag en grop i midten. Det er viktig å presse godt ned slik at skjøten ikke går opp. Bruk og fyll gropene i midten av hver bolle med ca. 1 spiseskje.

Etter dette. La bollene heve i 30-60 minutter til.

Steking

Før steking, pensle bollene med egg og dryss over eventuelt gjenstående hakkete mandler. Stek på 210 grader i 8-10 minutter. Etter steking, dryss over melis til pynt. Avkjøl bollene på rist. Vel bekomme!

Jeg har også en veldig god oppskrift på vanlige hveteboller, til neste gang!

boller

Hveteboller

2-3 timer