Mandelboller
Ingredienser
Ingrediens | Mengde | |
---|---|---|
500 g |
Bollehev
Ingrediens | Mengde | |
---|---|---|
20 g | ||
1 dl |
Bolledeig
Ingrediens | Mengde | |
---|---|---|
4.5 dl | ||
1000 g | ||
200 g | ||
50 g | ||
1 dl | ||
5 g | ||
20 g |
Mandelfyll
Ingrediens | Mengde | |
---|---|---|
190 g | ||
115 g | ||
80 g |
Fremgangsmåte
Denne oppskriften er hentet fra Food by Victoria. Dette er oppskriften Godt Brød bruker på sine mandelboller. Original oppskrift finner du her.
Vaniljekrem, bollehev og bolledeig
Start med å lage vaniljekrem. Det er best å begynne med denne dagen før, da det tar litt tid før den setter seg.

Vaniljekrem
Begynn med å lage bollehev, kok opp og hell over . La det kjøle seg ned. Hell bolleheven over i en bakebolle og tilsett og . Elt deigen i maskin i 15 minutter, eller 20-25 minutter for hånd. Etter elting, la deigen heve i 1 time.
Forming og mandelfyll
Ha deigen på en benk og del i 15 emner som du triller til boller. La bollene heve til dobbel størrelse. I romtemperatur bør det ta 1-2 timer.
I mellomtiden kan du lage mandelfyllet. Finhakk for hånd eller i en kjøkkenmaskin. Bland mandlene sammen med og og miks det sammen til en tykk masse.
Etter at bollene har hevet til dobbel størrelse. Trykk de flate og legg mandelmasse i midten. Ca. 1 spiseskje mandelmasse per bolle. Brett deigen over mandelmassen fra alle fire kanter som en konvolutt. Press godt ned på bretten slik at mandelmassen kommer ut i kantene, og lag en grop i midten. Det er viktig å presse godt ned slik at skjøten ikke går opp. Bruk og fyll gropene i midten av hver bolle med ca. 1 spiseskje.
Etter dette. La bollene heve i 30-60 minutter til.
Steking
Før steking, pensle bollene med egg og dryss over eventuelt gjenstående hakkete mandler. Stek på 210 grader i 8-10 minutter. Etter steking, dryss over melis til pynt. Avkjøl bollene på rist. Vel bekomme!
Jeg har også en veldig god oppskrift på vanlige hveteboller, til neste gang!
