Hei! 👋

Kult at du fant mitt lille hjørne av internett! Jeg er en utvikler som innimellom baker brød, boller og andre ting på fritiden. Denne siden eksisterer fordi jeg ofte bruker andre steder på internett for oppskrifter, og jeg følte at det ikke finnes noen sider som fungerer som jeg vil.

De fleste andre sidene er fulle av reklame og livshistorier. De er også vanskelige å lese, siden man må skifte fokus mellom ingredienslisten og instruksjonene mens man baker. Til slutt gjør de det heller ikke enkelt for meg å skalere oppskriftene, hvis jeg for eksempel har litt få egg i kjøleskapet, eller jeg vil bake tre brød istedenfor to.

Hva er annerledes her? 🤔

Denne siden består av noen av mine egne oppskrifter, og mange som er hentet fra andre steder på internett. Forskjellen er at jeg har fjernet all unødvendig tekst, gjort det mulig å skalere per ingrediens, og lagt ferdig skalerte ingredienser inne i teksten.

Skaleringen fungerer slik at man enten kan skalere hele oppskriften, eller skalere basert på enkeltingredienser. Så hvis du vil lage vafler men bare har to egg, så kan du fortsatt bruke samme oppskrift, bare skalert ned til to egg.

Hver ingrediens i oppskriftsteksten har også en sjekkboks, slik at du kan også sjekke av ingrediensene inne i teksten etterhvert som du bruker de. På den måten går du ikke glipp av noen ingredienser.

I tillegg til dette er det også mulig å endre enhetene på ingrediensene. På den måten kan du bruke desilitermål hvis du ikke har vekt, eller få alle ingrediensene oppgitt som gram, slik at du kan bruke kjøkkenvekt til alt. Ingrediensvektene er hentet fra matprat.no og "Mål, vekt og porsjonsstørrelser" som er utgitt av Mattilsynet.

Hvis oppskriften er hentet fra en annen plass har jeg prøvd å være flink til å linke tilbake til opprinnelig oppskrift.

Kontakt 🧔‍♂️

Hvis du har spørsmål, eller vil få lagt inn en oppskrift som mangler. Ta kontakt! Du finner kontaktinformasjonen min i bunnen av siden.