Vaniljekrem

Antall:1
Vekt:1223 g / 1223 g
Aktiv tid:20-40 minutter
Total tid:6-12 timer

Ingredienser

IngrediensMengde
250 g
750 g
150 g
1 stk
4 stk
66 g

Fremgangsmåte

Denne oppskriften er originalt hentet fra Food by Victoria. Original oppskrift finner du her. Vaniljekrem kan gjerne lages en dag i forveien og oppbevares i kjøleskap frem til den skal brukes. Hvis du ikke har vaniljestang kan du bytte til vaniljesukker ved å redigere oppskriften.

Slik gjør du

Hvis du bruker vanliljestang, del på langs og skrap ut frøene. Ha samt og frø i en kjele. Kok til kokepunktet.

I en annen bolle, bland og . Pisk godt sammen.

Hell 1-2 øser av den varme væsken i maisenna-blandingen og pisk godt. Hell deretter alt tilbake i den varme kjelen. La det koke opp under omrøring. Her er det viktig å røre hele tiden slik at det ikke svir seg i bunn av kjelen. Kok kremen i ca. 1 minutt til du ser den første boblen komme til overflaten. Da er kremen ferdig.

Bruk en sil til å sile blandingen og dekk med plast eller bakepapir. La blandingen avkjøles helt.

Pisk opp kremen med en stavmikser eller for hånd før den brukes. Kremen kan for eksempel brukes til å lage mandelboller. Kjempegodt!

Mandelboller

3-5 timer