Vaniljekrem
Ingredienser
Ingrediens | Mengde | |
---|---|---|
250 g | ||
750 g | ||
150 g | ||
1 stk | ||
4 stk | ||
66 g |
Fremgangsmåte
Denne oppskriften er originalt hentet fra Food by Victoria. Original oppskrift finner du her. Vaniljekrem kan gjerne lages en dag i forveien og oppbevares i kjøleskap frem til den skal brukes. Hvis du ikke har vaniljestang kan du bytte til vaniljesukker ved å redigere oppskriften.
Slik gjør du
Hvis du bruker vanliljestang, del på langs og skrap ut frøene. Ha samt og frø i en kjele. Kok til kokepunktet.
I en annen bolle, bland og . Pisk godt sammen.
Hell 1-2 øser av den varme væsken i maisenna-blandingen og pisk godt. Hell deretter alt tilbake i den varme kjelen. La det koke opp under omrøring. Her er det viktig å røre hele tiden slik at det ikke svir seg i bunn av kjelen. Kok kremen i ca. 1 minutt til du ser den første boblen komme til overflaten. Da er kremen ferdig.
Bruk en sil til å sile blandingen og dekk med plast eller bakepapir. La blandingen avkjøles helt.
Pisk opp kremen med en stavmikser eller for hånd før den brukes. Kremen kan for eksempel brukes til å lage mandelboller. Kjempegodt!
