Lussekatter

Antall:15
Vekt:105 g / 1575 g
Aktiv tid:15-30 minutter
Total tid:2-3 timer

Ingredienser

IngrediensMengde
150 g
5 dl
715 g
150 g
0.5 ts
0.5 ts
2 ts
50 g

Fremgangsmåte

Denne oppskriften kommer fra oppskriftsboken til Ingvild.

Baking

Smelt og bland det sammen med slik at blandingen blir ca. romtemperert. Hvis den blir for varm kan den drepe gjæren, så la den heller være litt for kald.

Bland sammen og smuldre oppi . Tilsett til slutt smør/melk blandingen.

Elt i 10 minutter med maskin. Eller litt lenger for hånd. Etter elting, hev i 45 minutter, eller til deigen har nådd dobbel størrelse.

Forming og andre heving

Etter heving. Velt deigen ut på en benk og elt den med hendene. Del deigen i omtrent 15 emner. Lag lussekatter ved å trille emnene til små pølser, og form de til små S'er. Pynt de formede lussekattene med . La de formede lussekattene heve i 20-30 minutter under et kjøkkenhåndkle, til de har nådd omtrent dobbel størrelse igjen.

Steking

Lussekattene stekes på 250 grader i 5-8 minutter midt i ovnen. Vel bekomme!