Langtidshevet eltefritt gulrotbrød
Ingredienser
Ingrediens | Mengde | |
---|---|---|
1 l | ||
2 ts | ||
0.5 dl | ||
220 g | ||
450 g | ||
350 g | ||
250 g | ||
1 ts | ||
1 ss | ||
Fremgangsmåte
Denne oppskriften er hentet fra Opplysningskontoret for frukt og grønt og skrevet om litt. Original oppskrift finner du her.
Baking
Rasp 220 g gulrot med et fint rivjern. Hell i en stor bakebolle. Tilsett og og bland det sammen med vannet. Deretter, bruk en sleiv og rør inn og .
Tilsett og vend inn . Spe på med . Deigen skal være tykk fordi den har endel mel, men den skal ikke være så fast at du kan elte den for hånd. Når du er ferdig skal deigen være relativt klissete. Bruk en sleiv i et minutt eller to og sørg for at alt er blandet.
Legg et lokk på bollen og la deigen heve i 10-12 timer.
Andre heving og steking
Etter heving, hell deigen over i 2 brødformer og la den etterheve til dobbel størrelse. I normal romtemperatur bør dette ta 1-2 timer.
Før steking, strø over for å pynte brødene. Brødene stekes på 230 grader i ca. 45 minutter. Kjernetemperaturen på brødene bør være over 90 grader når de er ferdig stekt. Vel bekomme!