Frøbrød
Ingredienser
Til surdeig
| Ingrediens | Mengde | |
|---|---|---|
| 100 g | ||
| 100 g | ||
| 50 g | ||
| 50 g |
Til brødet
| Ingrediens | Mengde | |
|---|---|---|
| 400 g | ||
| 200 g | ||
| 200 g | ||
| 200 g | ||
| 40 g | ||
| 100 g | ||
| 100 g | ||
| 10 g |
Fremgangsmåte
Denne oppskriften er hentet fra Skillebekk surdeig. Original oppskrift finner du her.
Starter
Til denne oppskriften trenger du 200 g surdeig. For å lage denne kan du blande sammen med , og . Bland ingrediensene sammen, og vent i 6-10 timer på at starteren skal doble seg i volum. Dette gir deg totalt 300 g surdeig slik at du kan ta vare på 100 g surdeig for å bruke som surdeigstarter senere.
Baking
Når starteren er klar, bland sammen og i en bakebolle. Bruk en sleiv til å blande alle ingrediensene sammen slik at det ikke er igjen noe tørt.
Legg deigen over i 1 smurt brødform og dekk til med et vått kjøkkenhåndkle, plastfolie eller bivokspapir.
La deigen heve i 4–8 timer i romtemperatur til den har vokst til ca. dobbel størrelse.
Stek brødet midt i ovnen på 180 °C med over- og undervarme (uten damp) i 80 minutter.