Frøbrød

Antall:1
Aktiv tid:5 minutter
Total tid:10-14 timer

Ingredienser

Til surdeig

IngrediensMengde
100 g
100 g
50 g
50 g

Til brødet

IngrediensMengde
400 g
200 g
200 g
200 g
40 g
100 g
100 g
10 g

Fremgangsmåte

Denne oppskriften er hentet fra Skillebekk surdeig. Original oppskrift finner du her.

Starter

Til denne oppskriften trenger du 200 g surdeig. For å lage denne kan du blande sammen med , og . Bland ingrediensene sammen, og vent i 6-10 timer på at starteren skal doble seg i volum. Dette gir deg totalt 300 g surdeig slik at du kan ta vare på 100 g surdeig for å bruke som surdeigstarter senere.

Baking

Når starteren er klar, bland sammen og i en bakebolle. Bruk en sleiv til å blande alle ingrediensene sammen slik at det ikke er igjen noe tørt.

Legg deigen over i 1 smurt brødform og dekk til med et vått kjøkkenhåndkle, plastfolie eller bivokspapir.

La deigen heve i 4–8 timer i romtemperatur til den har vokst til ca. dobbel størrelse.

Stek brødet midt i ovnen på 180 °C med over- og undervarme (uten damp) i 80 minutter.